Kort afstand til havmølleparker

Tættest på Horns Rev parkerne

Afstanden til Horns Rev 3 vindmøllepark er blot 24 sømil. Det gør Port of Hvide Sande til den havn, som er placeret tættest på Horns Rev 3.  

Port of Hvide Sande er ligeledes den Vestkysthavn, som er placeret tættest
Horns rev 2 – med en afstand på 28 sømil. 

Horns Rev 1 er placeret 31 sømil sydvest for Hvide Sande.  
 

Nærmeste havn til kommende Vindmølleparker i Nordsøen

I Nordsøen ud for Hvide Sande er der planlagt og screenet til flere havmølleparker i de kommende år.
- Vesterhav Syd på 170MW bestående af 20 stk. 8,4MW vindmøller, bliver i løbet af 2023 anlagt af Vattenfall ca. 6 sømil fra Hvide Sande Havn. Vattenfall har valgt Hvide Sande Havn som O&M center for denne park (sammen med Horns Rev). Siemens/Gamesa brugte Hvide Sande Havn til kommisioneringshavn i anlægsfasen i sommeren 2023.
- Thor Windfarm på 800-1000MW er planlagt til anlæggelse af RWE ca. 24 sømil Nordvest for Hvide Sande Havn senest 2027.

- Nordsøen 1A1, Nordsøen 1A2 og Nordsøen 1A3 på hver minimum 1 GW har Energistyrelsen/Energinet finscreenet med henblik på udbud til anlæggelse inden 2030. Disse 3 parker ligger 20-30 sømil direkte udenfor Hvide Sande Havn. Udbuddet er sendt ud april 2024 med deadline for bud d. 5. december 2024. 

- Vikinge Banke på 1140MW er under planlægning til anlæggelse ca. 73 sømil direkte ud fra Hvide Sande Havn. 

- EnergiØen er under planlægning til opførelse inden 2033, ca. 70 sømil udfra Hvide Sande Havn.
Derudover er Hvide Sande Havn meget centralt placeret i forhold til statens screenede områder til yderligere fremtidige parker.

Vindmølleparker, hvide sande

DET DYNAMISKE FYRTÅRN

Hvide Sande Havn går forrest i lokalområdets bæredygtige udvikling ved at sikre sameksistens mellem havn og by. Vi ønsker at bidrage til åbenhed og god kommunikation med alle kunder og samarbejdspartnere.

Ved at investere i den grønne omstilling, samtidig med at havnen driver en økonomisk, effektiv og socialansvarlig forretning, der muliggør investering i havnens infrastruktur og arealer samt i udvikling af eksisterende og nye forretningsområder.