Velkommen kære gæstesejler

 

Som gæst i Port of Hvide Sande besøger du en åben og aktiv havn. Der er både mulighed for at komme tæt på havneaktiviteter, at se fiskefartøjerne losse til auktion og at se laste- og losseaktiviteter.

Vi viser gerne havnen frem. Derfor kan du som gæst forvente, at vi informerer om de aktiviteter og services, som er relevante for dig.

Du finder vores flydebroer til gæstesejlere i Sydhavnen umiddelbart om styrbord, når du sejler ind i havnen. I sommersæsonen har vi to flydebroer dedikeret til gæstesejlere.

Fortøjningspladserne ligger kun få minutters gang fra Hvide Sande centrum, og du har en unik adgang til alt det, der gør Hvide Sande til en populær turist- og feriedestination.

I Hvide Sande finder du spændende butikker og velbesøgte caféer. Der er også kun få minutters gang til den børnevenlige- og skønne badestrand, Sydstrand.

 

Servicefaciliteter til lystsejlere

Som gæstesejler har du fri afgang til velfærdsbygningen, som er placeret i forbindelse med flydebroerne. Der er både opholdsrum, baderum og vaskerum. Der er også vaskemaskine og tørretumbler med møntindkast. Du kan frit benytte faciliteterne.

 

Liggepladser i Fjordhavnen

Ønsker du ikke at bo på Fiskerihavnen, eller er du blot på udkig efter en anderledes oplevelse, kan du komme igennem kammerslusen ved Blåtårn til fjorden. Her tilbyder vi liggepladser i Fjordhavnen.

 

Besejlings- og strømforhold

Vores besejlings- og strømforhold adskiller sig ikke meget fra de andre havne på Vestkysten. Vores havnevagt er dog altid klar til at hjælpe dig, hvis du har brug for det

Kontakt havnevagt

 

Sådan virker vores el-standere

Aktivering

1. Vælg stik

2. Sæt stikket i fra båden

3. Drej omskifteren ovenfor stikket

4. Den grønne lampe blinker på det/de valgte stik

5. Ring på nummeret på standeren

6. Når den grønne lampe lyser konstant, er der strøm i stikket

 

 

Afslutning

1. Sluk for stikket vha. omskifteren ved stikket

2. Tag stikket ud

3. Den grønne lampe stopper med at blinke/lyse

Har du brug for hjælp?

 

Information til lystsejlere

Der er betalingsanlæg for gæstesejlere ved flydebroerne. Her kan du få oplysninger om aktiviteter og andre relevante informationer.

På turistbureauet er de altid behjælpelige med oplysninger om de mange aktiviteter i Hvide Sande. Turistbureauet finder du på den anden side af sluserne ved Fiskeriets Hus, kun 10 minutters gang fra bådepladserne.

 

TS-Frihavn

Port of Hvide Sande er en TS-Frihavn. Det betyder at skibe, der er medlem af Træskibs Sammenslutningen, kan benytte frihavnsordningen. For at benytte en friplads skal dit skib være optaget på TS’s fartøjsliste samt føre TS-standeren (jomfrustanderen). Der skal også føres et gældende årsmærkat på forkanten af den forreste mast.

Træskibs Sammenslutningens formål er at fremme bevarelsen af ældre brugsfartøjer. De ønsker at øge standarden for sømandskab, vedligeholdelse og sikkerhed ved fartøjernes brug, samt at medvirke til at fartøjerne bevares under videst mulig hensyntagen til deres kulturhistoriske værdi.

 

Se mere på TS hjemmeside

 

Mærk Vesterhavet

Brug Vesten

DET DYNAMISKE FYRTÅRN

Hvide Sande Havn går forrest i lokalområdets bæredygtige udvikling ved at sikre sameksistens mellem havn og by. Vi ønsker at bidrage til åbenhed og god kommunikation med alle kunder og samarbejdspartnere.

Ved at investere i den grønne omstilling, samtidig med at havnen driver en økonomisk, effektiv og socialansvarlig forretning, der muliggør investering i havnens infrastruktur og arealer samt i udvikling af eksisterende og nye forretningsområder.