Gå tilbage

VATTENFALL OG HVIDE SANDE HAVN UNDERSKRIVER AFTALE OM SERVICEHAVN

TORSDAG DEN 7. OKTOBER UNDERSKREV VATTENFALL OG HVIDE SANDE HAVN EN LEJEAFTALE OM HAVNEAREAL TIL SERVICEFACILITETER TIL HAVMØLLEPARKERNE VESTERHAV OG HORNS REV 3.

I april i år blev Hvide Sande Havn udpeget som kommende servicehavn for Vesterhav-havmølleparkerne. Havnen blev tilbage i 2019 udpeget som Vattenfalls servicehavn for havmølleparken Horns Rev 3. Nu er aftalen mellem Vattenfall og havnen kommet på plads for såvel Vesterhav som Horns Rev 3, og allerede i år påbegyndes arbejdet med at klargøre området til byggeriet. Selve byggeriet af de nye faciliteter til driftskontor og lageropbevaring forventes at begynde i starten af 2022.

”Vi er glade for, at vi nu har den formelle aftale på plads med Hvide Sande Havn, så vi kan begynde byggeprocessen og påbegynde klargøring til drift. Vi har et rigtig godt samarbejde med havnen, og det ser vi frem til at udvikle over de kommende mange år,” siger Kristian Sorgenfri, Udviklingsdirektør for drift og vedligehold, Offshore Wind hos Vattenfall.

Med servicering af både Horns Rev 3 samt Vesterhav vil Vattenfall direkte beskæftige cirka 50 medarbejdere på havnen, når Vesterhav står færdig i 2023. Dermed vil Hvide Sande Service Hub kunne servicere i alt 90 havvindmøller og en fossilfri elproduktion svarende til elforbruget i omkring 800.000 danske husstande.

”Hvide Sande Havn er godt strategisk placeret i forhold til de parker, vi skal servicere nu og i fremtiden. Men det er også et godt match på grund af det gode samarbejde hele vejen rundt,” siger Kristian Sorgenfri.

Hvide Sande Havn siger også meget frem til samarbejdet, fortæller bestyrelsesformand i Hvide Sande Havn, Iver Enevoldsen:

”Vi byder Vattenfall velkommen til Hvide Sande Havn. Vi er glade for, at der nu er lavet en aftale med Vattenfall om, at de placerer deres servicefaciliteter her i Hvide Sande. Det gavner ikke blot Hvide Sande, men hele Ringkøbing-Skjern Kommune,” siger han.

Energistyrelsen godkendte anlægsplanerne for Vesterhav Syd og Nord i december 2020, og de to parker forventes at stå færdige ved udgangen af 2023.

 

FAKTA OM HVIDE SANDE OFFSHORE SERVICE HUB

  • Hvide Sande Service Hub kan servicere i alt 90 havvindmøller fordelt på tre havvindmølleparker: Vesterhav Syd og Nord, samt Horns Rev 3.
  • Servicehubben vil direkte beskæftige cirka 50 medarbejdere lokalt, når Vesterhav-havmølleparkerne står færdig.
  • Den samlede produktion fra de tre havmølleparker på 757 MW svarer til det årlige elforbrug i omkring 800.000 danske husstande.
  • Horns Rev 3 har været i drift siden 2019, og Vesterhav Syd og Nord forventes at være i drift ved udgangen af 2023.