Gå tilbage

VATTENFALL 2023

I STARTEN AF 2023 FORVENTES VATTENFALL AT GÅ I GANG MED ETABLERING AF VESTERHAV SYD, OG SIDST I 2023 SKAL DEN FØRSTE MØLLE LEVERE STRØM TIL NETTET.
INDEN DA FORESTÅR ET OMFATTENDE ETABLERINGSARBEJDE, OG DET BYDER PÅ GODE MULIGHEDER FOR LOKALE VIRKSOMHEDER, FASTSLÅR BENT HAUMANN, KUNDEANSVARLIG I HVIDE SANDE SERVICE GROUP.

HSSG er et netværk bestående af cirka 40 lokale virksomheder og interessenter med tilknytning til Hvide Sande Havn. Netværket tilbyder, at enhver reparation eller serviceydelse kan udføres, når behovet opstår, uanset om det drejer sig om elektronik, hydraulik, forarbejdning af fisk, overnatning og bespisning, reparation på værftet eller ved skibssmeden, eller hvad det nu ellers kan være.

– Da man for få år siden byggede Horns Rev 3, gav det en masse arbejde til Hvide Sande. I halvandet år var der 130 teknikere indkvarteret i området, da der var flest, og vi skulle også servicere 8-10 CTV’er (mandskabs-transportbåde, red.), siger Bent Haumann.

– Vores erfaring er, at Vattenfall gerne ser, at lokale virksomheder involveres i projekterne, tilføjer han.

Bent Haumann forventer også, at mange lokale virksomheder vil være interesseret i at byde ind på opgaver i forbindelse med Vesterhav Syd.

– Der er i alt fald mange, der skal til Thyborøn, og selv om tiden er begrænset, har vi fået arrangeret det sådan, at de alle får mulighed for at mødes med Vattenfalls underleverandører, siger han.

– Selv om byggeriet først begynder i starten af 2023, er det faktisk allerede nu, underleverandørerne skal til at tænke på sådan noget som at reservere feriehuse til deres medarbejdere. Det handler om at være ude i god tid.

I øvrigt fungerer Bent Haumann som adgangsport til virksomhederne i HSSG.

– Hvis hovedkontraktholderne skal bruge bestemte serviceydelser, kan de kontakte mig, og så vil jeg prøve at hjælpe dem med at finde de rigtige firmaer i vort netværk. Det har også den styrke, at virksomhederne er utroligt gode til at samarbejde, og sagtens kan løse opgaver i fællesskab, siger han.