Gå tilbage

HVIDE SANDE BLIVER SERVICEHAVN FOR TRE VATTENFALL HAVMØLLEPARKER

VATTENFALL HAR VALGT HVIDE SANDE HAVN SOM SERVICEHAVN FOR VESTERHAV SYD OG NORD VINDMØLLEPARKER. MED UDPEGNINGEN BLIVER HVIDE SANDE SERVICEHUB FOR VATTENFALLS DANSKE HAVVINDSAKTIVITETER I DEN NORDLIGE DEL AF NORDSØEN OG CIRKA 50 ARBEJDSPLADSER RIGERE.

Med valget af Hvide Sande som servicehavn til Vesterhav Syd og Nord vindmølleparker vil tre havvindmølleparker blive serviceret fra havnen i Hvide Sande. I 2019 blev Hvide Sande udpeget som Vattenfalls servicehavn for havvindmølleparken Horns Rev 3.

Dermed vil Hvide Sande Havn servicere i alt 90 havvindmøller og en fossilfri elproduktion svarende til elforbruget i ca. 800.000 danske husstande, når Vesterhav Syd & Nord står færdige.
”Først og fremmest er placeringen af havnen vigtig, og her ligger Hvide Sande rigtig godt til at kunne servicere Vesterhav Syd og Nord. Derudover har vi kigget efter en blivende, fleksibel
samarbejdspartner, som kan være en aktiv medspiller i mange år frem. Det har vi fundet i Hvide Sande Havn,” siger Kristian Sorgenfri Jensen, Project Director for Operation and Maintenance, Offshore Wind hos Vattenfall.

Valget markerer en milepæl i udviklingen af Vesterhav Syd og Nord havvindmølleparker. Vattenfall kommer til at designe og udvikle nye faciliteter på havnen til driftskontor- og lageropbevaring, og forventningen er, at den nye hub på flere måder kommer til at bidrage positivt til byen.

”Vi forventer i alt at beskæftige omkring 50 medarbejdere i de nye faciliteter i Hvide Sande. Heraf kommer cirka halvdelen fra Vesterhav Syd og Nord. Vi har oplevet en stor samarbejdsvilje og engagement lokalt, og det er et godt eksempel på, hvordan investering i en fossilfri fremtid i høj grad kan gøre en meget konkret forskel i et lokalsamfund,” siger Kristian Sorgenfri Jensen.

Den 14. december 2020 godkendte Energistyrelsen anlægsplanerne for Vesterhav Syd og Nord.

Fakta om Hvide Sande Offshore Servicehub

  • Hvide Sande servicehub kommer til at servicere i alt 90 havvindmøller fordelt på tre havvindmølleparker – Vesterhav Syd og Nord, samt Horns Rev 3.
  • Servicehubben vil beskæftige cirka 50 medarbejdere lokalt, når Vesterhav Syd og Nord står færdig.
  • Den samlede produktion fra de tre parker på 757 MW svarer til det årlige elforbrug i omkring 800.000 husstande.
  • Horns Rev 3 har været i drift siden 2019, og Vesterhav Syd og Nord forventes at være i drift ved udgangen af 2023.