Historisk skib anløber Hvide Sande Havn

Fra onsdag den 26. juni til søndag den 30. juni har du en enestående mulighed for at gå ombord på en tro kopi af det berømte skib "Nao Victoria" – det første skib, der sejlede jorden rundt. 

Historisk baggrund
Nao Victoria var et spansk karakskib og det første, der gennemførte en verdensomsejling fra 1519-1522. Ekspeditionen blev ledet af Ferdinand Magellan og afsluttet af Juan Sebastián Elcano. Rejsen startede med fem skibe, men kun Nao Victoria vendte tilbage til Spanien. Ekspeditionen dækkede 32.000 nautiske mil og tog over tre år. Denne rejse beviste at jorden er rund og åbnede nye handelsruter, hvilket ændrede verdensopfattelsen dramatisk og fremmede global handel.

Replikaen
Replikaen af Nao Victoria blev bygget i 1991 efter omfattende historisk forskning for at ære og bevare mindet om denne historiske bedrift. Skibet blev bygget i Isla Cristina, Huelva, Spanien, og er en tro kopi af det originale skib i både design og materialer. Siden sin færdiggørelse har replikaen tjent som et sejlende museum og skoleskib, der har besøgt mange havne rundt om i verden. Replikaen har haft mere end 6 millioner besøgende og gennemførte en verdensomsejling i 2004.

Betydning og Udstillinger
Nao Victoria har stor betydning inden for maritim historie og kulturarv. Skibet tilbyder uddannelsesprogrammer og udstillinger om skibets opdagelsesrejser, dets konstruktion og livet ombord i det 16. århundrede. Besøgende kan opleve interaktive udstillinger og guidede ture, der giver et indblik i søfartens historie og teknologiske fremskridt fra denne æra.

Besøg og Aktiviteter
Nao Victoria er åben for offentligheden og tilbyder en unik mulighed for at opleve et autentisk historisk skib. Skibet besøger jævnligt forskellige havne og deltager i maritime festivaler og events. Derudover kan besøgende lære om skibets indflydelse på global handel, navigationsteknikker og de udfordringer, sømændene stod overfor under deres rejser.

Skibet er åbent fra Onsdag den 26. til søndag den 30. juni 2024, fra kl. 10.00 – 20.00
Skibet ligger til kaj ved Toldbodgade, 6960 Hvide Sande
Priser for biletter: Børn mellem 5 og 10 år 30 kroner og voksne 60 kroner samt familiepakke 150 kroner

Biletter kan købes ved landgangen, eller på hjemmesiden.

For mere information, planlægning af besøg og køb biletter på Nao Victorias hjemmeside